Motor budućnosti biciklizma – Haibike FLYON

Najpopularniji motor Haibike FLYON ePerformance – Snaga, Brzina i Inovacija

FLYON ePerformance je izuzetno snažan sistem pogona za E-bicikle koji je posebno razvijen za upotrebu na planinskim E-biciklima. Ova serija visoke klase prvi put se pojavila na tržištu u modelnoj godini 2019. i uživa veliku popularnost među vozačima E-planinskih bicikala.

Središnji element ovog sistema je posebno razvijeni izuzetno snažan motor koji je razvijen u suradnji s tehnološkim dobavljačem TQ. Osim toga, tu su inovativan koncept upravljanja, povezivost i inteligentan dizajn. Za FLYON sisteme razvijena je potpuno nova okvirna platforma od visokokvalitetnog karbona. U ovom promišljenom okviru, svi kablovi su postavljeni unutar okvira kako bi se spriječilo slučajno kidanje. Baterija se smješta u donju cijev okvira kako bi se uštedio prostor. FLYON sistem je nagrađen prestižnom “Design & Innovation Award 2019”. Doista, ocjenitelji su čak zaključili da “Haibike s serijom FLYON predstavlja vjerojatno najveći korak u razvoju od izuma E-planinskog bicikla.”

Baterija je izuzetno snažna (630 Wh / 48 V) i može se puniti izravno na biciklu ili izvan njega. Sistem uključuje i potpuno novi senzor brzine Disc, koji mjeri trenutnu brzinu otprilike 18 puta preciznije od drugih sistema na tržištu. Zahvaljujući tome, FLYON sistem može puno brže i dinamičnije reagirati na promjenjive zahtjeve. To je, na primjer, prednost pri vožnji uzbrdo, jer sistem registrira ubrzanja već pri najmanjim pokretima pedala. Dodatni vrhunci sistema uključuju Skidplate, zaštitu motora od vlaknastog plastike, intuitivno upravljanje daljinskim upravljačem, snažan Skybeamer s do 5.000 lumena itd.

Sistem FLYON ePerformance koristi se u različitim varijantama Haibike XDURO modela kao što su NDURO, ALLMTN, ALLTRAIL & ADVENTR E-bicikli.

Haibike FLYON TQ Motori

Motor Haibike FLYON sistema se može nazvati pravim čudom snage s maksimalnim obrtnim momentom do 120 Nm. Dok većina komponenata FLYON pogona dolazi od samog Haibikea, motor je razvijen u suradnji s renomiranim tehnološkim dobavljačem TQ. Rezultat je jedan od najmoćnijih srednjih E-bike motora na tržištu, a zahvaljujući patentiranom Pinring mjenjaču, njegova snaga ostaje izuzetno jaka unatoč maloj veličini. S ovim vrhunskim pogonom, čak ni strmi usponi nisu problem – gotovo lebdite stazama. Ime “FLYON” stoga je više nego prikladno.

Mogu li se Haibike FLYON TQ Motori optimizirati?

Da! Iako su Haibike FLYON TQ Motori stigli na tržište u modelnoj godini 2019., već postoje atraktivni alati za tuning koji omogućuju uklanjanje ograničenja brzine od 25 km/h za pogon. Baš kod ovog motora tuning ima smisla, jer ćete samo s odgovarajućim alatima moći iskoristiti puni potencijal ovog iznimno snažnog pogona.

Koji su dostupni alati za tuning Haibike FLYON TQ motora?

Broj alata za tuning Haibike FLYON TQ motora još uvijek nije velik, ali već postoje neka odlična rješenja:

Speedbox 3.0 za Flyon

Ovaj tuning modul ne samo da uklanja ograničenje brzine od 25 km/h, već vam omogućuje i postavljanje maksimalne brzine prema vlastitim željama (bez korištenja računala ili pametnog telefona). Točni podaci na zaslonu, čak i kada je tuning aktivan. Tuning se može uključiti ili isključiti putem tipki na zaslonu. Kompatibilno s Haibike Flyon TQ HPR120S motorima.

SpeedBox 3.0 B.Tuning za Flyon

Ovaj tuning modul je kompatibilan s SpeedBox aplikacijom. Modul može sve što i osnovni model SpeedBox 3.0: uklanja ograničenje brzine od 25 km/h, pri čemu se maksimalna brzina može individualno podešavati. Točni prikazi podataka na zaslonu E-bicikla. Zahvaljujući aplikaciji možete koristiti mnoge praktične dodatne funkcije: možete spremiti pojedinačne vožnje kako biste pažljivo pratili vlastitu izvedbu. Također, tijekom vožnje aplikacija nudi mnoge korisne parametre vožnje, možete sakriti tuning, aktivirati zaštitu motora itd. Tuning se može uključiti ili isključiti putem aplikacije ili tipki na zaslonu. Kompatibilno s Haibike Flyon TQ HPR120S motorima.

PearTune MSO 4.0 Tuning

Ukljanja ograničenje brzine od 25 km/h za Flyon TQ E-Bike motore. Ispravan prikaz brzine na zaslonu. Nova opcija omogućuje postavljanje maksimalne brzine prema vlastitim željama. To se radi putem kontrolnih tipki na E-biciklu, bez potrebe za računarom ili pametnim telefonom. Značajka “Chip Sperre” omogućuje da tuning bude nevidljiv za vanjske osobe. U tom slučaju, tuning se privremeno ne može uključiti i E-bike radi normalno. Vanjske osobe više neće moći primijetiti da je instaliran tuning modul. PearTune MSO 4.0 ne zahtijeva vlastitu bateriju i može se lako uključiti i isključiti putem kontrolnih tipki na E-biciklu. Kompatibilno sa svim Flyon TQ E-Bike motorima i svim Flyon zaslonima.

PearTune MSO za Haibike FLYON

Ovaj mikrokontroler bazirani tuning modul potpuno uklanja ograničenje brzine potpore motora od 25 km/h – “MSO” zapravo znači “Max Speed Off”. Velika prednost ovog alata je da se čak i prilikom aktivnog tuninga i dalje prikazuje točna brzina. Modul se mora čvrsto ugraditi na motor i ne zahtijeva vlastitu bateriju. Nakon ugradnje, tuning se može uključiti i isključiti pomoću svjetlosnog prekidača na biciklu. Kompatibilno s E-biciklima s Haibike FLYON / TQ središnjim motorima, kao što se koristi na raznim modelima XDURO (uključujući NDURO, ALLMTN, ALLTRAIL i ADVENTR). Također je uspješno testirano na trenutnim FLYON 2020 pogonima!

MBTQ za TQ HPR 120S / Haibike Flyon

Alat za tuning kao dodatak, koji se mora integrirati putem priključaka u postojeći kabel brzinomjera. Ograničenje brzine pogona se potpuno uklanja. Zahvaljujući dodatnom prekidaču koji se isporučuje, tuning se može uključiti i isključiti pritiskom na tipku. Alat ne zahtijeva održavanje i nema vlastitu bateriju. Pri aktivnom tuningu, brzina više nije točno prikazana nakon otprilike 23 km/h. Kompatibilno s E-biciklima s TQ HPR 120S središnjim motorima, kao što se koristi u Haibike Flyon seriji (XDURO, NDURO, ALLMTN, ALLTRAIL, ADVENTR,…).