Zbog nereda na utakmici između njemačke i turske nogometne reprezentacije uhapšena su 92 turska navijača

Na utakmici između njemačke nogometne reprezentacije i turske u Berlinu (2:3) bilo je nereda. Policija je priopćila da su uhapšene  92 osobe, te da je ozlijeđeno nekoliko ljudi, uključujući i dva policajca.

Sigurnosne snage zabilježile su zabranjenu upotrebu pirotehnike među turskim navijačima. Nekoliko turskih navijača pokazalo je pozdrav desničarskog ekstremističkog pokreta “Sivi vukovi”, osim toga na stadionu je bilo izoliranih fizičkih obračuna između navijača.

Glavni tajnik FDP-a Bijan Djir-Sarai kritizirao je zvižduke brojnih turskih navijača tijekom međunarodne utakmice protiv njemačkog tima u Berlinu. “Sve nas mora boljeti kada ljudi koji su rođeni ili odrasli u Njemačkoj zvižde njemačku reprezentaciju na međunarodnoj utakmici u Njemačkoj”, rekao je Djir-Sarai za list “Bild”.

Na rasprodanoj utakmici Olimpijskog stadiona sa 72.592 gledatelja njemački igrači bili su glasno izviždani na zagrijavanju.  Zvižduci turskih navijača “zabrinuli” su njemačku momčad, rekao je reprezentativac Thomas Müller.

Deseci hiljada turskih navijača stvorili su domaću atmosferu za tursku momčad što je rezultiralo pobjedom od 3-2. “Ovo još jednom pokazuje neuspjehe i nedostatke u politici integracije”, ogorčeno je rekao političar FDP-a Djir-Sarai. Bilo je i kritika iz CDU-a Sjeverne Rajne-Vestfalije na račun ponašanja turskih navijača na utakmici u Berlinu.