Proizvođač guma Michelin zatvara tvornicu u Karlsruheu – 600 zaposlenika otpušteno

Proizvođač guma Michelin objavio je da želi zatvoriti svoje tvornice u Karlsruheu i cijeloj Njemačkoj. Tvornica u Trieru također je pogođena time. Radi se o potpunom ukidanju proizvodne linije u Njemačkoj, željeli bi do 2025. postupno u potpunosti zaustaviti proizvodnju ovdje. Ovu odluku sindikat je više nego oštro kritizirao. U cijeloj zemlji 1500 ljudi izgubilo bi posao ako tvrtka zatvori tvornice u Karlsruheu i cijeloj Njemačkoj. Samo u Karlsruheu bilo bi pogođeno 600 zaposlenika. Zato se sindikat ne želite pomiriti s ovom odlukom.

Za Franka Mentrupa, gradonačelnika Karlsruhea još ništa nije gotovo. On vidi mogućnosti u iznajmljivanju praznih hala na lokaciji kako bi se ponovno povećala profitabilnost Michelina u Karlsruheu. Pregovori na saveznoj razini i u Baden-Württembergu još nisu u potpunosti završeni

Centar za kontakt s kupcima, u kojem radi više od stotinu zaposlenika, seli se iz Karlsruhea u Poljsku. Drugi proizvođači guma također trenutno planiraju zatvoriti svoje tvornice ili se preseliti na lokacije izvan Njemačke. Ovo je više nego zabrinjavajuće za daljni razvoj događaja.