Najljepša mjesta u Njemačkoj – Top 10

Donaudurchbruch

Ovo mjesto zapravo se zove “Weltenburger Enge”, ali većina ga poznaje kao Donaudurchbruch. Ovdje Dunav pronalazi svoj put kroz vapnenačke stijene. Na pet kilometara rijeka teče između stijena vapnenačkih litica koje se dižu i do 70 metara. Najbolji način da uživate u ovom prirodnom spektaklu je da dođete brodom ili lađom. Uživajte u prekrasnom pogledu na stijene i impresivni krajolik.

Krečnjaci

Najveći njemački otok je popularno odredište u Njemačkoj i nudi nekoliko prelijepih mjesta i atrakcija. Posebno su poznati jedinstveni krečnjaci, koje možete najbolje vidjeti s vidikovca Königsstuhl. Šetajte kroz prekrasan krajolik Nacionalnog parka Jasmund, posjetite rt Arkona i kupajte se na mnogim prekrasnim pješčanim plažama na otoku Baltičkog mora. Povijesna primorska ljetovališta s njihovim drvenim molovima stvaraju posebnu atmosferu tijekom odmora na Rügenu.

Linburška nizija

Na jugu Hamburga nalazi se Linburška nizija, jedno od najljepših mjesta u Njemačkoj. Danas je popularna turistička regija koja vas poziva na dugačke šetnje kroz jedinstvenu ljubičastu nizinu. Do 19. vijeka, ova nizija je pokrivala veliko područje sjeverne Njemačke. Danas je možete pronaći samo oko Linburga, nekadašnjeg Kneževine Linburg, kao i oko Wilseder Berge. Posebno lijepa je ova nizija u mjesecima od juna do septembra, kada ljubičaste ljiljane procvjetaju. Možete šetati po niziji, doživjeti autentična sela s kućama od drveta i trske ili se voziti kočijom kroz ovo predivno područje nizije.

Externsteine

Fantastični Externsteine nalaze se u Teutoburger šumi. Izuzetna stjenovita formacija dostiže visinu od čak 40 metara i može se čak i penjati. Ove pojedinačne stijene na ovom prelijepom mjestu u Njemačkoj povezane su mostićima i stepenicama. Nije sasvim jasno ko je prvi izgradio stepenice ovdje, ali se pretpostavlja da su ove stijene korištene kao vjersko mjesto već mnogo stoljeća. Danas su popularna turistička atrakcija u saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija.

Blautopf

Na rubu Švapske Alpe nalazi se Blautopf. Ova mala jezera sijevaju se u prelijepim plavim i zelenim nijansama i uvijek je smatran mističnim mjestom gdje žive vodenjačka bića ili kao jezero bez dna. Dopustite da vas očara ljepota ovog jezera i posjetite i jednako lijep samostanski kompleks Kloster Blaubeuren.

Dvorac Neuschwanstein

Dvorac bajke u Bavarskoj mnogima predstavlja glavnu turističku atrakciju u Njemačkoj. Čak i turisti iz inostranstva žele posjetiti ovaj jedinstveni dvorac na jugu Njemačke barem jednom u životu. Izgrađen je od 1869. godine prema zamislima Ludwiga II. Bavarskog kralja koji je nosio nadimak “Kralj bajki”. Dvorac Neuschwanstein je izgrađen prema njegovim planovima i zamislima. Za njega je izgledao kao savršeni dvorac bajke iz srednjeg vijeka.

Triberger Wasserfälle

S visinom pada od 163 metra, ovi vodopadi su među najvišim vodopadima u Njemačkoj i pravo prirodno čudo. Vodopadi se nalaze na samo nekoliko minuta hoda od centra grada Triberg i mogu se savršeno promatrati s vidikovca. Posebno su lijepi kada topljenje snijega s planina pojača intenzitet vodopada, čineći ih posebno prelijepim mjestom u Njemačkoj.

Altschlossfelsen

Blizu francuske granice nalazi se ovaj predivan dio Njemačke. Grupa stijena od šarene gline duga je otprilike 1,5 kilometara i visoka do 30 metara. Ovaj prirodni spomenik možete osvojiti uskim stazama i s vrha uživati u pogledu na regiju. Poseban trenutak je “svitanje stijena” (Felsenglühen). Najbolje ga možete doživjeti u prvoj polovini aprila oko 19 sati na južnoj strani stijena. Tada se stijene posebno crvenkasto zasjaje.

Teufelsmauer

Jedno od najljepših mjesta u Njemačkoj je Teufelsmauer u Harzu. Kao i svugdje u ovom regionu, oko ovog lanca stijena od pješčenjaka koji se proteže otprilike 20 kilometara, vezane su mnoge legende i mitovi. Braća Grimm su ih također spomenula u svojim zbirkama bajki. Teufelsmauer se proteže od Ballenstedta preko Riedera do Blankenburga u Harzu. Različite staze za šetnje vode pored ovih stijena, tako da možete vidjeti Teufelsmauer iz blizine. Neki od tih stijena su također pogodni za penjanje.

Dolina Mosela

Najstarija vinogradarska regija u Njemačkoj također spada među najljepše krajeve u Njemačkoj. Ovdje možete šetati duž rijeke Mosela kroz slikovite vinograde i prekrasna sela. Istražujte regiju biciklom i svratite u jednu od mnogih vinarija. Ovdje možete kušati jedno od mnogih vina koja se ovdje proizvode. Dolina Mosela je posebno poznata po sortama vina kao što su Rizling, Müller-Thurgau i Elbling.