Frankfurt na Majni uvodi ograničenje brzine od 20km/h u centru grada

Grad Frankfurt na Majni uvodi ograničenje brzine od 20 km/h u dijelovima središta grada. “Vožnja od garaže do garaže ili poziranje automobilom više ne bi smjeli biti dopušteni u središtu grada”, rekao je šef prometnog odjela Wolfgang Siefert. Što je manje automobila na cesti, kvaliteta života raste. Cilj nije gradsko središte potpuno bez automobila, već smanjen broj automobila u centru grada.

Prostor će se proglasiti prometno umirenim poslovnim prostorom. U planu je ograničenje brzine u sporednim ulicama, dok na glavnim ulicama poput „Berliner Straße“ sve će ostati kao i obično.

Od 2022. godine Frankfurt na Majni također je član inicijative „Livable Cities and Communities” u kojoj se sada udružilo više od 900 gradova, zajednica i okruga.

Planirane daljnje mjere

Osim ograničenja brzine od 20 km/h, Frankfurt ima i druge planove. Ukinut će se i parking mjesta na ulicama. Ko želi doći u središte Frankfurta automobilom, morat će parkirati u garaži, rekao je šef odjela. I dalje će biti parking mjesta za invalide i taksi mjesta, kao i više zona za dostavljaće.

Kao rezultat toga, svi bi se trebali bolje i lakše kretati, uključujući one koji se oslanjaju na automobile, rekao je Siefert.

Plan je i druge sporedne ulice preurediti u biciklističke, u početku privremeno, kao što je već učinjeno na nekim mjestima. Siefert je rekao kako smatra da je upitno jesu li kritičari u većini, član stranke „Grüne“ (Zeleni) naglasio je kako primaju veliki broj poruka u kojima ih ljudi podržavaju.