Alice Weidel – stop imigracijama!

Nako što su Danska, Finska, Island, Norveška i Švedska odlučili pojačati suradnju ne samo u sprječavanju ilegalnih migracija, već i u vraćanju migranata koji nemaju pravo ostati, oglasila se zastupnica u njemačkom parlamentu Alice Weidel.

„Za razliku od Njemačke, sve više europskih zemalja povlači crtu u migracijskoj politici. Čak i Danska, predvođena socijaldemokratima, provodi strategiju koja ima za cilj ne samo spriječiti sve migracije, već i deportirati azilante u njihove matične zemlje što je prije moguće. U budućnosti, sjeverne države žele preuzeti zaštitu granica u svoje ruke i zajedno organizirati deportacijske letove kako bi omogućile učinkovitije deportacije.

Ovaj pristup također mora biti uzor Njemačkoj. Umjesto lutanja po Nigeriji i Maroku bez rezultata, kao što trenutno rade savezni ministar unutarnjih poslova Faeser i kancelar Scholz, moraju se stvoriti zajednička i održiva europska rješenja. Aktivizam semaforske vlade nije ništa više od politike alibija, volje da interese vlastitih građana stavimo na prvo mjesto još uvijek nema. Prava migracijska tranzicija, čiji je glavni prioritet prava zaštita granica i promicanje povratka, moguća je samo uz AfD. Spremni smo preuzeti tu odgovornost“