17 policijskih djelatnika mjesecima je podmićivano „currywurstom“

Osumnjičeni pozivi na currywurst večere doveli su do istrage ureda javnog tužitelja u Hannoveru. Državno odvjetništvo istražuje 17 djelatnika Središnje policijske uprave (ZPD) zbog sumnje na korupciju.

Optuženi su da su više od deset mjeseci redovito prihvaćali pozive na „currywurst večere“. Zasad je nejasno radi li se o policijskim službenicima ili djelatnicima policijske uprave. “Hannoversche Allgemeine Zeitung” je ranije izvijestio o tome.

Ministarstvo unutarnjih poslova isprva nije željelo komentirati slučaj. Glasnogovornica Ministarstva pravosuđa izjavila je za novine da je riječ o djelatnicima središnje policijske uprave koji su nekoliko puta pozivani na večeru tokom tečajeva. Prema uredu državnog odvjetnika, govornik iz državne tvrtke često je pozivao polaznike tečaja iz drugog državnog tijela da jedu currywurst nakon obuke. Radi se dakle o 2000 eura.

Prema državnom odvjetništvu, mogući motiv za navodne pozive na večeru mogao bi biti to što su studenti trebali dati ocjenu na kraju tečaja. Govornik se mogao nadati pozitivnim kritikama pozivnica za Currywurst. “To bi mogao biti slučaj i zato smo dužni to ispitati”, rekao je glasnogovornik ureda javnog tužitelja.