Adrenalin parkovi i parkovi za penjanje u Njemačkoj

Idealna zabava za obitelj, prijatelje ili jačanje timskog duha s kolegama s posla. Posjet adrenalin parku pruža svakome uzbudljivu avanturu jer ovdje je hrabrost, ravnoteža i vještina ključna.

Na visini, naravno, osigurani sigurnosnim užetom, možete hodati po nesigurnim mostovima, penjati se s užeta na uže ili se spuštati niz zip-line.

Adrenalin parkovi se nalaze u mnogim turističkim destinacijama u Njemačkoj, tako da svoj izlet u adrenalin park možete savršeno uklopiti u svoj odmor u Njemačkoj.

Kletterwald Biberach (Baden-Württemberg)

Na ukupno devet staza možete pokazati svoje vještine i izazvati sebe. Sa 85 elemenata, dosada nikako neće biti problem. Različite staze su prilagođene početnicima, djeci i hrabrim penjačima, tako da će svi ovdje sigurno uživati.

Staze se protežu na visinama od četiri do 11 metara.
Također postoji staza za djecu, na kojoj djeca od 6 godina mogu penjati uz pratnju odrasle osobe.

Ako se usudite, možete skočiti s visine od deset metara s platforme ili brzinom sletjeti niz Biber-Blitz, najdužu i najbržu žičaru.

Adresa: Sonnenrain 10, 88400 Biberach

Radno vrijeme: od sredine aprila do početka novembra, nije otvoreno svaki dan

Abenteuerpark Betzenstein (Bayern)

U ovom adrenalin parku u Bavarskoj možete dokazati svoje penjačke vještine u prirodnom okruženju.

Dostupno je 11 različitih staza za penjanje. Čak i djeca od 5 godina mogu isprobati odgovarajuće staze za svoj uzrast. Staze variraju u težini i priređuju različite iznenađenja. Na primjer, možete doći do viseće mosta duž staze po stijenama ili, na stazi sa sankama, ljeti kliziti kroz zrak na drvenoj sanjci.

Žičarom prelazite iznad glava kupača u obližnjem otvorenom bazenu, dok se na stazi rizika sportaši mogu izmjeriti. Za ovu stazu, trebate biti pravi borci.

Adresa: Hauptstrasse 68, 91282 Betzenstein

Radno vrijeme: od marta do sredine novembra

Mount Mitte (Berlin)

U “Moun Mitte” vas očekuje “visoko-žićani vrt”. Na tri nivoa u visinama od 3 do 15 metara, čeka vas oko 92 prepreke za penjanje. Redoslijed kojim ćete se penjati kroz različite stanice ostaje potpuno vaš izbor.

Neke od staza za penjanje odobravaju se za osobe visoke 1,30 metara i više.

Ukupno možete savladati šest ruta na osmougaonom adrenalin-penjačkom tornju. Osvojite “Brocken”, “Zugspitze”, “Kilimandžaro” ili čak “Everest”. Najvišu stazu možete pronaći u ovom paninarskom parku na visini od 13 metara – dakle, samo za najhrabrije i dopušteno samo osobama starijim od 16 godina.

Povežite svoj izlet u Mount Mitte s razgledavanjem glavnog grada i upoznajte znamenitosti Berlina.

Adresa: Caroline-Michaelis-Str. 8, 10115 Berlin

Radno vrijeme: radnim danima od 14:00 sati do zalaska sunca, subotom/nedjeljom od 10:00 sati do zalaska sunca.Kletterwald Grünheide (Brandenburg)

Nedaleko od sjeverne obale jezera Werlsee u Brandenburgu nalazi se Kletterwald Grünheide.

Kletterwald je prirodni visokoživljački vrt koji se ne proteže kroz čeličnu konstrukciju, već kroz samu šumu. Na 88 uzbudljivih planinarskih/penjačkih elemenata možete isprobati ukupno pet staza.

Visina staza za penjanje kreće se između 3 i 16 metara.

Možete sepenjati po nagibu od 70 posto, letjeti zip-linom ili se usuditi hodati po nesigurnim drvenim konstrukcijama.

Najhrabriji penjači mogu skočiti sa 15 metara visine u mrežu.

No, Kletterwald Grünheide brine i za najmlađe. U Mini-Kletterlabyrinthu, djeca od 4 godine mogu se iskušati na 40 elemenata.

Posjeta adrenalin parku tako postaje avantura za cijelu obitelj.

Ovdje se ne penjete samo u prirodnom i jedinstvenom okruženju, već se nakon penjanja možete odmah osvježiti skokom u jezero Werlsee ili se zadržati na plaži.

Adresa: Friedrich-Engels-Str.14b, 15537 Grünheide (Mark)

Radno vrijeme: od marta do novembra, nije otvoreno svaki dan